Min spirituelle rejse

Til daglig arbejder jeg indenfor krydsfeltet mellem IT og mennesker, med afsæt i min uddannelse fra Roskilde Universitetscenter som cand.tech.soc.

Min egen spirituelle rejse, tog for alvor fart i efteråret 1999.

Om mig selv

Som sagt tager min egen rejse på den spirituelle vej sin begyndelse for over 16 år siden. Det hel begyndte med, at jeg en aften beslutter mig for at meditere, bare for at opnå en indre ro. Jeg oplever midt under meditationen, at pludseligt der står der en engel midt i min stue. Englen fylder stuen ud med sit lys. Det eneste der sker, er at Englen viser mig et billede af min nuværende hustru. Bagefter var jeg fyldt af en dyb ro. Og jeg ser nu, at det var her, at frøet til min personlige spirituelle udvikling begyndte at tage form.

Jeg havde inden da, beskæftiget mig sporadisk med shamanisme og trommerejser. Hvor jeg var tiltrukket af at anvende trommerejser som meditative redskaber, ikke at det shamanistiske verdensbillede ændrede mig på samme måde, som mine henrykkelser og visioner sidenhen har gjort. Men jeg lærte fra Shamanismen, at der findes andre verdener, som vi mennesker ikke kan opfatte gennem vores almindelige sanser, og jeg lærte også at mennesket indeholder sider, som vi normalt ikke er i kontakt med og dermed bevidste om. Disse sider oplever man ofte på trommerejser, og de kan vise sig i form af kraftdyr. Kraftdyr repræsenterer ofte sider hos en person, som på en måde karakteriseret personens væremåde. De mennesker der kommer i kontakt med deres kraftdyr, vil fra første færd vise stor genkendelse og samhørighed med dyret, og de egenskaber dette dyr repræsenterer. Og der er i denne verden ikke nogen dyr der er mere eftertragtelsværdige end andre.

Samtidigt viste shamanismen mig, at menneskets sjæl indeholder evner, der umiddelbart ikke kan sanses på en normal måde, men sjælen kan og vil kommunikere med vores bevidsthed. Oftest sker denne kommunikation fra sjælen til menneskets bevidsthed igennem drømme. Men mennesket kan også opleve resultatet af en sådan kommunikation, når man eksempelvis deltager i trommerejser, eller igennem meditation.

Hvis du vil læse mere om shamanisme, så kan jeg anbefale bogen “Shamanens vej” af Michael Harner.

I dag ser jeg mig som venstreorienteret kristen, fordi jeg kort fortalt ser venstrefløjen som det eneste sted hvor der er en bevidsthed om den sociale ulighed, som bliver stadig voldsommere i disse år. Og var der noget som Kristus advarede i mod, var det social uretfærdighed, hvor de der havde magt, skulle være bevidste om det moralske ansvar de som magtpersoner havde overfor andre, på samme måde havde Kierkegaard et skarpt blik for den kristne stats ansvar, for ikke at se og dermed tage sig af de fattige i samfundet.

Jeg har tit spurgt mig selv, hvorfor det lige er mig, der har fået denne gave, det er at kunne kanalisere på den måde som jeg er i stand til. Og dybest set ved jeg det ikke. I forbindelse med kanalisering, ser jeg min rolle som værende en katalysator for hjælp til den personlige udvikling som de der der opsøger mig ønsker og har behov for.

Jeg har igennem det sidste år skrevet på en bog, så hvis du vil læse mere om mine tanker og indsigter, er du velkommen til at hente bogen: Mennesket og Gud

Gå med lys Dan